Kosár tartalma:
Jelenleg üres! |
„Szörpnek, fröccsnek szódavíz a teteje”
Szeretettel osztjuk meg a Libafröccs,vagy blamázs receptjét, amely tradicionális szódavízből és fertődi szörpből készül.Amióta Jedlik Ányos feltalálta a szódát,- írókat, költőket
ihletett meg a nemzeti italunkká lényegülő,- Vörösmarti Mihály által fröccsnek „keresztelt”kultuszital, amely napjainkra a magyar gasztronómia szerves részévé - hungarikummá vált.
Igazi libafröccsöt csak jó minőségű szódavízből lehet készíteni. A hagyományos szódavíz első cseppje ugyanolyan csípős, kissé savanykás, mint az utolsó, ráadásul mivel nincsenek benne különböző ásványi anyagok, és az illata sem zavarja,- a szörp megtarthatja eredeti élvezeti értékét.
A jó libafröccs receptje:
1 liter szörphöz 7 liter szódavíz adagolandó, s ily módon 8 liter fröccs készíthető.
Ezen hígítással egy kellemes ízű, aromájú üdítőitalt készíthet családjának.
Minden szörpünk,-amelyeket az alábbi böngészésben megismer alkalmas libafröccsnek a fent említett hígítással. A szódát keresse és vásárolja hozzá a szódakészítőknél.